livet-ar-fyllt-med-upp-och-nedgangar

Senaste inläggen

Nu har det pysslats lite här hemma, har slagit en hel del julklappar fast inte med vanligt julpapper och jag har faktiskt skrivit ett par ord osv i varje paket som en påminnelse hur mycket jag älskar dem jag ger klappar till..

Här kan ni se lite av vad jag gjort-     

Vad tycker ni? Jag blev väldigt nöjd faktiskt. Tycker att vanligt julpapper kan vara så tråkiga men hittar jag nått snyggt så kanske jag köper i år.

Dem små blåa ska jag ev lägga i ett större paket och lägga i ett par ord där med !

Känns skönt att börja med julklapparna nu så man slipper vara ute i sista minuten, jag och min man skall åka iväg i slutet av november och handla det sista så man är klar i december !

Har ni börjat med julklappsinköpen än då?

ANNONS

Godmorgon.

Idag har jag sån längtan efter att få pyssla lite, men ligger ännu i sängen efter en morgonpromenaden med wowwen.
Han sover skönt så vill inte röra mig ännu.

Var in och kollade på Facebook och hittade lite julklappstips att göra hemma här själv.
Tycker om att göra julklappar i den mån det går. Det är terapi för mig men eftersom min motivation har legat på minus så länge så tänkte jag försök göra nått idag då jag har liiiiite motivation.
Hoppas jag kommer igång bara.

Igår blev det soffhäng med en bunt serier på datorn. Var knappt ut igår och det behövde jag verkligen- en slappar dag! Men jag var inte ensam om att slappa.

Idag känner jag mig rätt ok, pratade med min man på Skype i morse och gud så skönt att få se honom och berätta hur mkt han betyder för mig. Ska bli så skönt att få krama om honom igen. Men idag ska jag passa på att fixa hans julklapp när han inte är hemma.

Hoppas ni alla får en skön dag, vad ska ni göra idag?

ANNONS

Idag vet jag inte riktigt hur jag känner mig, har en klump i magen, känner mig inte som mig själv. Vet inte hur jag sovit heller.
Jag vet ingenting idag.. känner mig tom och helt oförstående till allt.
Ligger här i sängen, lyssnar på radion men känner inte nått.

Igår hade man massor att göra och hade lite energi men idag känns allt blää.
Tanken på att laga middag... usch...
Min kropp vill inget, tror jag har ont i kroppen sen igår.. all flytt med möbler tog ut sin rätt..

Får väl helt enkelt se tvätthögen och disken växa för jag orkar inte.. ingen av dem 3 yngre här hemma erbjuder sig ju att göra nått sånt tråkigt..

Igår kväll visade jag min man texten som jag skrev i gårdagens blogg inlägg.. efter han läst det- brast jag i gråt.. han sa att han finns för mig och att han älskar mig så mycket.
Jag kramade honom så hårt.. Somnade i grått..
Kl 04.15 åkte han iväg till Arlanda för att börja son affärsresa mot Israel.
Trodde aldrig jag skulle somna om igen efter att jag gråtit så mycket.
Kl 07.50 vaknade jag och wowwen ville gå ut..
Hela promenaden kändes otroligt jobbig, råtörda ögon genomförde jag morgonprommisen. Väl hemma igen tog jag hunden å stängde in oss i sovrummet.
Skrev ett sms till min man - jag saknar dig så otroligt mycket. Han ringde.. försöka låta pli tårarna men det gick inte så bra.
Jag älskar honom så mycket.

Nu under dagen har våra grabbar bytt rum och det blev såå bra ? min grabb fick ett mindre rum och min bonusson fick ett större då han r 18 och brukar ha tjej och polare på besök. Båda blev väldigt nöjda ! Så jag har hjälp dem med flytt av möbler så tankarna innehöll flytt istället för ångest tankar. Var skönt att slippa vara "off" ett tag.

Dags å gå med wowwen nu.. sen ska jag färga min dotters hår !

Trevlig helg ?

Godmorgon sverige,


Idag vaknade man upp rätt pigg faktiskt, sovit rätt ok i natt trots att det var näst sista natten intill min man.

Igår var jag så deppig men sen kom min dotter hem efter nästan 1 vecka hemma hos sin pappa, då blev mitt humör mycket bättre    Snart är min grabb också hemma som varit borta i 1 vecka idag.

Han har varit lite hos pappa med men sen åkte han med sin farmor upp till Älvdalen.

Saknat mina underbar barn   


Linnea vill gå på bio idag så det ska vi, bra tid t.o.m så det är ett plus !

 

Visst skall det bli skönt att komma utanför dessa dörrar men känner en press på att jag ska vara så duktig och ordentlig mamma när vi är ute bara hon och jag.


Hittade en bra sak på facebook i går kväll. Det är som om jag hade skrivit det själv.

Så jag tänkte dela med mig av det till er   


Det finns några saker som människor som inte lider av ångest inte förstår.


 1. Sömnproblem- Människor som lider av ett ångestsyndrm har svårt att sova på natten. Deras sömnmönster är rubbade av ständig orooch för att de psykiskt överväldigade, vilket har en negativ inverkan på deras sömnkvalité. Det lämnar dem ännu mer utmattade efter en hel natts "sömn".
 2. Överdriven paranoia- Oavsett hur trygg eller hur positiv en situation är, kommer människor som lider av ångest alltid tänka på de saker som kan gå fel eller enligt plan. Tankarna tar över och blir större och starkare, vilket kan leda till enpanikattack.
 3. Överanalyserar konversationer- Nästan alla tänker tillbaka på saker de skrev eller sa i en konversation och undrar om de valde rätt saker att säga, men människor som lider av ångest kommer att övervinna det till en punkt där de analyserar allt som sägs. Det är otroligt tröttsamt och sätter stor press på personen.
 4. Tar andras åsikter personligt- De flesta vet hur man fattar beslut och söker professionell hjälp när de behöver det, men människor med ångest tenderar att ta allas råd och åsikter personligt. I deras huvuden är råd från omgivningen lika med professionell hjälp.
 5. Konstant dåligt samvete- De flesta känner sig ofta skyldiga eller ångrar något, men människor med ångest känner det på en annan nivå. Känslan är mycket av allt är deras fel om något inte gårenligt plan.
 6. Social osäkerhet- En vanlig form av ångest är social ångest som förhindrar personen från att träffa nya människo och prata infr grupper eller folk. Det är svårt för dem att säga vad de tycker eller tala högt under samtal. De känner att alla ögon är riktade mot dem och analyserar deras varje rörelse.
 7. Jämför och analyserar konstant- Personer med ångest kan inte sluta jämnföra sig med andra, särskilt vänner och familj. De tycker ofta att anra är mer framgångsrika än dem och ignorerar sina egna framgångar. Eftersom de lyfter fram andras framgångar verkar det som om deras egna mål aldrig kommer att uppnås.
 8. Rädsla inför framtiden- Ingen kan förutsäga vad som händer i livet, och denna osäkerhet skapar en stor psykisk stress för personer med ångest. Rädsla för förändring tillsammans med rädsla för osäkerhet påverkar deras hälsa, så försök att vara vänlig när de oroar sig för framtiden.
 9. Misstag förstoras- Det är bara mänskligt att göra misstag. Ibland lär vi av dem och går vidare i livet, men människor med ångest ser inte det på samma sätt. Misstag tas ofta mycket allvarligt och de kommer ofta att tänka på sina brister mycket mera än vad som är sunt och normalt.
 10. Psykisk utmattning- Du har redan läst ovanför alla saker som människor med ångest oroar sig för, så det borde inte komma som en överraskning att de upplever psykisk utmattning. Även om deras kroppar kan vara utvilade, jobbar deras psyke alltid, vilket är anledningen till att de sover mycket eller känner sig rastlösa under dagen.
 11. Detaljfixering- Precis som när de överanalyserar samtal kan människor med ångest också fastna i de små detaljerna, tex hur någon sa "hej" till dem eller kollade på dem. Ibland kan de minsta detaljerna ta över deras tankar och de känner om något är fel. Det är viktigt att försäkra dem om att allt är bra och fråga dem vad de tänker på. De kommer förmodligen att dela med sig av vad som besvärar dem, det kan vara en stor lättnad.
 12. Undviker att vara sociala- Personer med ångest kommer vanligtvis att tacka ja till inbjudningar eftersom de verkligen vill spendera tid med sina vänner, men deras ångest hindrar dem från att vara sociala. De kan ha svårt för samtal på grund av rädsla för att bli dömda och försöker undvika konversationer. Det är bäst att ta reda på vad som gör dem obekväma och ta reda på den bästa planen att ha en trevlig tid.

Sitter och lyssnar på ångestpodden, första avsnittet.


Tänk att just det här ämndet är någonting som man inte vågar prata om, det är ingenting man pratar om man skäms att prata om det. Jag har inte berätta någonting om min ångest för min mamma för jag är rädd att inte bli tagen på allvar.


Min mor är uppvuxen på 40 talet och hon mår själv inte bra och minsta lilla sak som hon drabbas av eller som jag drabbas av så går hon och grubblar och grubblar och mår ännu dåligare. Därför berättar jag inte om min ångest för henne.

Men min man vet om det och hans släkt vet om det, vissa är förstående medans andra bara sopar det under mattan och säger att man ska tänka positivt och göra roliga saker, det är typ bara att köra på som vanligt (inbildning)


Det är inte att bara gå vidare, varje litet steg känns som 1000 steg för mig, jag blir trött av att gå på stan en stund..måste hem och vila efteråt. Träffa en kompis tar på krafterna.

Jag orkar bara göra 1 sak om dagen, har jag flera saker inplanerade på samma dag får jag sådan panikattack och blir jätte stressad. Ont i bröstet och får sitta på toaletten ofta.

Igår kväll fick jag panikattack innan jag skulle somna, tryck överbröstet och hjärtklappnig,fick sätta mig upp och andas länge innan allt lugnade ner sig. Sådana här attacker bara kommer, ibland ifrån ingenstans.


Men nu har jag panik inför helgen, då jag ensam skall ta hand om ALLT, jag har panik.

Fick en ny attack nu i morse så gick in i duschen för att försöka dämpa allt, det hjälpte tills min man kom fram till mig.. Jag kramade om honom så hårt och grät. Han är min stora trycgghet- jag älskar honom så otroligt mycket.


Min bästa vän är ju oturligt nog borta i helgen så jag har ingen vuxen att krama om när han är borta.,

men jag får helt enkelt krama om extra hårt innan han far.


Problemet är att dem som inte har denna problematik inte kan sätta sig in i hur jag känner mig, man får höra att- pyssla med något du tycker om, lyssna på musik och andas.... jaja.. men jag tappar lusten för precis ALLT, då är det allt.. finns ingenting som jag vill göra.

Finns så mycket jag vill göra men det känns inte värt besväret att göra nått.

Det ända man vill höra från dem som betyder nått att man finns där för en, att man stöttar en och att jag fixar detta denna gång med.


Nu är det så att jag inte alltid 24 timmar om dygnet har ångest även fast det blir oftasr det jag skriver om, jag har tillfällen då jag mår bra även om dem tillfällena inte är så många ännu.

Dem gånger jag mår bra känns det så konstigt, man är inte van vid att må bra numera att man just då bara vill njuta av tillvaron.


Det här stämmer så bra !!

 


Godmorgon


Att vakna upp med gråmulet väder gör ju inte humöret bättre kan man säga.

Sitter här och försöker pyssla ihop en juldekoration för att lägga mina tankar på annat roligt men det är inte lätt.

Igår kväll blev jag ett känslomässigt vrak, har fortfarande svårt att slappna av och tänka positivt på saker som händer omkring mig. På lördag är det dags igen för min man att åka iväg på en arbetsresa i 4 dagar och jag har ett tryck i bröstet precis som förra gången han åkte. Jag försöker verkligen slappna av och tänka positivt men det är så svårt.


Ofta känner jag att jag sabbar för dem omkring mig för att jag känner som jag gör samtidigt som jag inte kan göra så mycket åt det heller. Tappar lusten för allt, ingen matlust, ingen motivation till att göra någonting bara ligga i soffan eller sängen.

Men det är bara att bita i det sura äpplet och kämpa på som jag gjort så många gånger tidigare, jag klarar av det trots att jag kommer ha tårar i ögonen och allt som hör till panikattacker. Det är just vad jag får- panikattacker, dem som inte har haft det kan inte sätta sig in hur vi känner och svårt att förstå hur vi tänker och känner oss inombords.


Man får frågan- vad kan jag göra för dig för att du ska må bättre? Inom mig skriker jag- ÅK INTE men jag vet att det gör det bara värre.. jag måste utstå detta för att kunna bli bättre, så är det bara !

Man måste utsättas för det jobbiga om det ska bli nån förändring.

Önskar att jag hade nån att gråta ut hos nu när han är borta samtidigt som jag inte vill vara till nån belastning för någon, vill inte att nån ska tycka jag är dum i huvudet som känner som jag gör. 


Känner mig ensam ...

 


   

Idag kan man verkligen säga att hösten är här. När jag vaknade i morse tittade jag ut genom fönstret och det snöade och var  +3 grader ute.

Inte ens hunden ville gå ut, så det blev att gå ut en snabbis och göra det han behövde sen in        i värmen igen. 

Så idag har jag kollat lite på olika vloggar på youtube och kollat runt lite på vilka arbeten          som finns att söka. Hitta arbete men min problematik är inte lätt skall jag säga men man får      inte ge upp heller. Nästa år hoppas jag på jobb alternativ en utbildning så man får komma ut    och träffa människor och få mera erfarenheter.

 

Är utbildad undersköterska/skötare och barnskötare men allt inom detta kan jag inte arbeta        inom, ev om det inte är tunga lyft eller inte mycket stress så kanske det skulle gå vägen.

Men skulle helst vilja ha ett kontorsjobb av något slag där jag kan styra mig själv lite grann.

 

Dags för lite kaffe och lite mys med wowwen innan man måste ut med hunden igen i                ösregnet...   

 

 

Have a nice day   

Presentation


Varje ny dag
är en ny chans
att förändra
ditt liv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Vad är klockan?

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ livet-ar-fyllt-med-upp-och-nedgangar med Blogkeen
Följ livet-ar-fyllt-med-upp-och-nedgangar med Bloglovin'

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2019
>>>

Ångest

 

Besöksstatistik

Gästbok

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se