livet-ar-fyllt-med-upp-och-nedgangar

Senaste inläggen

Fredag

Då var den här veckan till ända snart med då, vart tar veckorna vägen?

Igår var jag och min man på Ica maxi dem hade en "Blue night" där och dem som handlade på avdelningen Skönhet och hälsa för 100 kr eller mer fick en goodiebag    Självklart kunde jag inte missa det tillfället då den verkade vara proppad med saker.

 

Det var väldigt mycket intressant, men lite grann udda saker med. Det var alltifrån duschcrem, schampoo, smink, chips, herr produkter och bars.. Så nu är lördagsmyset räddat !


Hade en katt som försökte gömma sig här med....   

 

Undra hur hon tänkte här   ...

 

Nu skall jag ta en kopp kaffe och fundera ut lite rim på lite klappar... aldrig skrivit rim förut men nångång skall väl vara den första!

Ha det bäst alla   


ANNONS

Hello !! Tro det eller ej men det känns som julafton idag    varför det vet jag inte.

Kan det bero på att min man kom hem igår kl 23 till oss igen .. Har saknat honom så mycket  


Idag har jag varit på mitt första besök hos min psykolog och waow vad dem satte "huvudet på spiken" jätte trött var jag dock efter besöket igår hos sjukgymnasten. Det tar så på krafterna att åka iväg på sånt här för mig dagen efter.

Men i allafall så kom han och jag överrens om att jag hamnat i en deppression och det är inte helt fastställt pga varför än, kom fram till 2 olika teorier men jag tror jag kommer att må bättre snart.

Det har varit så mycket på sistone, många förändringar och tankar som furit kors och tvärs.

Den 27e bär det av lite längre bort på läkarbesök då dem kommer gå igenom hela mig!


Gråmulet idag (igen) vilket ska hålla i sig hela den här veckan men man får väl göra det bästa av situationen ändå, snart börjar kidzen ramla in här hemma och hoppas dem är på gott humör med. Det smittar så lätt av sig om dem är på kast hunör.

På söndag är det fars dag och då ska jag till graven och tända ett ljus, saknar honom så mycket  

Önskar att han fick se hur jag har det och få visa hur mycket min familj betyder för mig.

 

Näpp nu ska jag leta inspiration till kommade julklappar till 2 underbara personer i mitt liv   

Ha det bra


ANNONS

Ligger i sängen och tittar på en flightradar, flyget med min man är just nu precis ovanför Romänien. Min prins som är på väg till mig. Det ska bli så skönt att ha honom här hemma igen   


Idag har jag varit till smärtmottagningen här i stan för en första bedömning av en sjukgymnast. Aldrig har jag varit med om att dem gått igenom mig så mycket. Dem kollade verkligen igenom mig. Blev väldigt förvånad och positivt överraskad.

När jag var på väg ut kom en kvinna emot mig och sa att dem fått ett återbud till henne "hon är psykolog".. Egentligen skule jag få en tid till henne efter nyår men nu får jag redan komma dit till henne i morgon.

Många känner att går man till en psykolog så är man helt dum i huvuet men jag tar emot all hjälp jag kan och tycker folk att jag är dum så får dem väl tycka det.


Jag har varit med om så mycket i ´mitt liv som mobbing hela skoltiden, min far gick bort när jag var väldigt ung, en pojkvän/make som psykiskt misshandlade mig i många år och äldre män som förgripit sig på mig samt människor i min omgivning som gör allt för att förstöra för ´mig oss.

Det är inte konstigt att jag mår som jag gör idag men tack vare min underbara man och mina barn/bonusbarn har jag kommit på fötter igen. Men smärtan finns kvar inom mig, känner mig fortfarande osäker på mig själv i vissa stunder och nedvärderar mig själv´, att jag inte är god nog för att ha det bra.

Försöker lära mig att ta bort dem i mitt liv som får mig att må dåligt, det har jag gjort och dem blir mer hatiska och nacka skit om en. Men jag vet vad som är sanningen!  Förstår mig inte på personer som älskar att snacka skit om andra och komma med osanningar. Fått telefonsamtal från soc flera gånger och allt har blivit nedlagt pga att det finns inget att anklaga oss för. Vi väntar bara på nästa anmälan och nästa och nästa... Dessa personer kommer att fortsätta men vi har "rent mjöl i påsen" så därför går jag mer än gärna till en psykolog och pratar.


Har under alla år följt andra i deras fotspår och inte vågat säga vad man sälv tycker och tänker men med omständighetera som är nu är det PAY BACK !

SÅ nu ska jag göra det jag vill, våga säga vad jag tycker och vara mig själv.. Vill man inte eller tål man inte det så behöver man inte umgås med mig alls. Inte min förlust !!


Kämpa !!

Nu har det pysslats lite här hemma, har slagit en hel del julklappar fast inte med vanligt julpapper och jag har faktiskt skrivit ett par ord osv i varje paket som en påminnelse hur mycket jag älskar dem jag ger klappar till..

Här kan ni se lite av vad jag gjort-     

Vad tycker ni? Jag blev väldigt nöjd faktiskt. Tycker att vanligt julpapper kan vara så tråkiga men hittar jag nått snyggt så kanske jag köper i år.

Dem små blåa ska jag ev lägga i ett större paket och lägga i ett par ord där med !

Känns skönt att börja med julklapparna nu så man slipper vara ute i sista minuten, jag och min man skall åka iväg i slutet av november och handla det sista så man är klar i december !

Har ni börjat med julklappsinköpen än då?

Godmorgon.

Idag har jag sån längtan efter att få pyssla lite, men ligger ännu i sängen efter en morgonpromenaden med wowwen.
Han sover skönt så vill inte röra mig ännu.

Var in och kollade på Facebook och hittade lite julklappstips att göra hemma här själv.
Tycker om att göra julklappar i den mån det går. Det är terapi för mig men eftersom min motivation har legat på minus så länge så tänkte jag försök göra nått idag då jag har liiiiite motivation.
Hoppas jag kommer igång bara.

Igår blev det soffhäng med en bunt serier på datorn. Var knappt ut igår och det behövde jag verkligen- en slappar dag! Men jag var inte ensam om att slappa.

Idag känner jag mig rätt ok, pratade med min man på Skype i morse och gud så skönt att få se honom och berätta hur mkt han betyder för mig. Ska bli så skönt att få krama om honom igen. Men idag ska jag passa på att fixa hans julklapp när han inte är hemma.

Hoppas ni alla får en skön dag, vad ska ni göra idag?

Idag vet jag inte riktigt hur jag känner mig, har en klump i magen, känner mig inte som mig själv. Vet inte hur jag sovit heller.
Jag vet ingenting idag.. känner mig tom och helt oförstående till allt.
Ligger här i sängen, lyssnar på radion men känner inte nått.

Igår hade man massor att göra och hade lite energi men idag känns allt blää.
Tanken på att laga middag... usch...
Min kropp vill inget, tror jag har ont i kroppen sen igår.. all flytt med möbler tog ut sin rätt..

Får väl helt enkelt se tvätthögen och disken växa för jag orkar inte.. ingen av dem 3 yngre här hemma erbjuder sig ju att göra nått sånt tråkigt..

Igår kväll visade jag min man texten som jag skrev i gårdagens blogg inlägg.. efter han läst det- brast jag i gråt.. han sa att han finns för mig och att han älskar mig så mycket.
Jag kramade honom så hårt.. Somnade i grått..
Kl 04.15 åkte han iväg till Arlanda för att börja son affärsresa mot Israel.
Trodde aldrig jag skulle somna om igen efter att jag gråtit så mycket.
Kl 07.50 vaknade jag och wowwen ville gå ut..
Hela promenaden kändes otroligt jobbig, råtörda ögon genomförde jag morgonprommisen. Väl hemma igen tog jag hunden å stängde in oss i sovrummet.
Skrev ett sms till min man - jag saknar dig så otroligt mycket. Han ringde.. försöka låta pli tårarna men det gick inte så bra.
Jag älskar honom så mycket.

Nu under dagen har våra grabbar bytt rum och det blev såå bra ? min grabb fick ett mindre rum och min bonusson fick ett större då han r 18 och brukar ha tjej och polare på besök. Båda blev väldigt nöjda ! Så jag har hjälp dem med flytt av möbler så tankarna innehöll flytt istället för ångest tankar. Var skönt att slippa vara "off" ett tag.

Dags å gå med wowwen nu.. sen ska jag färga min dotters hår !

Trevlig helg ?

Godmorgon sverige,


Idag vaknade man upp rätt pigg faktiskt, sovit rätt ok i natt trots att det var näst sista natten intill min man.

Igår var jag så deppig men sen kom min dotter hem efter nästan 1 vecka hemma hos sin pappa, då blev mitt humör mycket bättre    Snart är min grabb också hemma som varit borta i 1 vecka idag.

Han har varit lite hos pappa med men sen åkte han med sin farmor upp till Älvdalen.

Saknat mina underbar barn   


Linnea vill gå på bio idag så det ska vi, bra tid t.o.m så det är ett plus !

 

Visst skall det bli skönt att komma utanför dessa dörrar men känner en press på att jag ska vara så duktig och ordentlig mamma när vi är ute bara hon och jag.


Hittade en bra sak på facebook i går kväll. Det är som om jag hade skrivit det själv.

Så jag tänkte dela med mig av det till er   


Det finns några saker som människor som inte lider av ångest inte förstår.


 1. Sömnproblem- Människor som lider av ett ångestsyndrm har svårt att sova på natten. Deras sömnmönster är rubbade av ständig orooch för att de psykiskt överväldigade, vilket har en negativ inverkan på deras sömnkvalité. Det lämnar dem ännu mer utmattade efter en hel natts "sömn".
 2. Överdriven paranoia- Oavsett hur trygg eller hur positiv en situation är, kommer människor som lider av ångest alltid tänka på de saker som kan gå fel eller enligt plan. Tankarna tar över och blir större och starkare, vilket kan leda till enpanikattack.
 3. Överanalyserar konversationer- Nästan alla tänker tillbaka på saker de skrev eller sa i en konversation och undrar om de valde rätt saker att säga, men människor som lider av ångest kommer att övervinna det till en punkt där de analyserar allt som sägs. Det är otroligt tröttsamt och sätter stor press på personen.
 4. Tar andras åsikter personligt- De flesta vet hur man fattar beslut och söker professionell hjälp när de behöver det, men människor med ångest tenderar att ta allas råd och åsikter personligt. I deras huvuden är råd från omgivningen lika med professionell hjälp.
 5. Konstant dåligt samvete- De flesta känner sig ofta skyldiga eller ångrar något, men människor med ångest känner det på en annan nivå. Känslan är mycket av allt är deras fel om något inte gårenligt plan.
 6. Social osäkerhet- En vanlig form av ångest är social ångest som förhindrar personen från att träffa nya människo och prata infr grupper eller folk. Det är svårt för dem att säga vad de tycker eller tala högt under samtal. De känner att alla ögon är riktade mot dem och analyserar deras varje rörelse.
 7. Jämför och analyserar konstant- Personer med ångest kan inte sluta jämnföra sig med andra, särskilt vänner och familj. De tycker ofta att anra är mer framgångsrika än dem och ignorerar sina egna framgångar. Eftersom de lyfter fram andras framgångar verkar det som om deras egna mål aldrig kommer att uppnås.
 8. Rädsla inför framtiden- Ingen kan förutsäga vad som händer i livet, och denna osäkerhet skapar en stor psykisk stress för personer med ångest. Rädsla för förändring tillsammans med rädsla för osäkerhet påverkar deras hälsa, så försök att vara vänlig när de oroar sig för framtiden.
 9. Misstag förstoras- Det är bara mänskligt att göra misstag. Ibland lär vi av dem och går vidare i livet, men människor med ångest ser inte det på samma sätt. Misstag tas ofta mycket allvarligt och de kommer ofta att tänka på sina brister mycket mera än vad som är sunt och normalt.
 10. Psykisk utmattning- Du har redan läst ovanför alla saker som människor med ångest oroar sig för, så det borde inte komma som en överraskning att de upplever psykisk utmattning. Även om deras kroppar kan vara utvilade, jobbar deras psyke alltid, vilket är anledningen till att de sover mycket eller känner sig rastlösa under dagen.
 11. Detaljfixering- Precis som när de överanalyserar samtal kan människor med ångest också fastna i de små detaljerna, tex hur någon sa "hej" till dem eller kollade på dem. Ibland kan de minsta detaljerna ta över deras tankar och de känner om något är fel. Det är viktigt att försäkra dem om att allt är bra och fråga dem vad de tänker på. De kommer förmodligen att dela med sig av vad som besvärar dem, det kan vara en stor lättnad.
 12. Undviker att vara sociala- Personer med ångest kommer vanligtvis att tacka ja till inbjudningar eftersom de verkligen vill spendera tid med sina vänner, men deras ångest hindrar dem från att vara sociala. De kan ha svårt för samtal på grund av rädsla för att bli dömda och försöker undvika konversationer. Det är bäst att ta reda på vad som gör dem obekväma och ta reda på den bästa planen att ha en trevlig tid.

Presentation


Varje ny dag
är en ny chans
att förändra
ditt liv

Fråga mig

0 besvarade frågor

Vad är klockan?

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Följ bloggen

Följ livet-ar-fyllt-med-upp-och-nedgangar med Blogkeen
Följ livet-ar-fyllt-med-upp-och-nedgangar med Bloglovin'

Arkiv

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019
>>>

Ångest

 

Besöksstatistik

Gästbok

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se